Weekendbreak Berlijn

Hier vind je leuke tips voor een weekendbreak in Berlijn.

Leuke weekendbreak in Berlijn


Berlijn is een fascinerende stad die zich uitstekend leent voor een weekendje weg. De stad heeft een rijke geschiedenis, een bruisend uitgaansleven en een enorme culturele diversiteit. Of je nu houdt van geschiedenis, kunst, architectuur of lekker eten, Berlijn heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een voorbeeld weekendtrip in Berlijn.

Dag 1

Op vrijdagochtend vroeg vliegen we naar Berlijn en komen we aan op de luchthaven Tegel. We nemen de bus naar ons hotel, dat zich in de buurt van de Alexanderplatz bevindt. Na het inchecken gaan we meteen op pad en lopen we naar de Brandenburger Tor. Dit is een iconische bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je verblijf in Berlijn. We lopen door de poort en vervolgen onze weg naar het Holocaustmonument. Dit monument is indrukwekkend en brengt de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog op een aangrijpende manier in beeld.

Vervolgens wandelen we naar Checkpoint Charlie, een overblijfsel uit de tijd van de Berlijnse Muur. Hier kun je het museum bezoeken en alles te weten komen over de geschiedenis van de Muur. Na het bezoek aan Checkpoint Charlie lopen we naar de Potsdamer Platz, een modern plein met veel winkels, restaurants en bioscopen. We lunchen hier en genieten van het uitzicht op de moderne architectuur. Na de lunch gaan we naar het Joods Museum, een indrukwekkend museum dat de geschiedenis van de Joden in Duitsland en Europa behandelt.

’s Avonds gaan we uit eten in een gezellig restaurantje in de wijk Kreuzberg. Deze wijk staat bekend om zijn alternatieve sfeer, hippe bars en gezellige eetgelegenheden. We drinken nog wat in een van de vele bars voordat we teruggaan naar ons hotel.

Dag 2

Op zaterdag beginnen we de dag met een bezoek aan de Berlijnse Muur. We gaan naar East Side Gallery, een 1,3 kilometer lang deel van de Muur dat is beschilderd door kunstenaars uit de hele wereld. De muurschilderingen zijn prachtig en geven een goede indruk van de geschiedenis van de Muur. Na het bezoek aan de East Side Gallery gaan we naar de Fernsehturm, de televisietoren van Berlijn. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Vervolgens gaan we naar de wijk Mitte, waar we de Hackesche Höfe bezoeken. Dit is een reeks van acht binnenplaatsen met prachtige architectuur, hippe winkels en gezellige cafés. We lunchen in een van de cafés en genieten van de sfeer.

Na de lunch gaan we naar het Museumeiland, waar we het Pergamonmuseum bezoeken. Dit museum is gewijd aan de oude beschavingen van het Nabije Oosten en heeft een prachtige collectie kunstwerken en archeologische vondsten.

Leuk is ook om Berlijn te bezoeken terwijl je deelneemt aan een single reis door Duitsland. Veel bedrijven vinden het ook interessant om een wedstrijd van het grote Bayern München te bezoeken met belangrijk zakenrelaties of met het personeel tijdens bijvoorbeeld een teambuilding voor grote groepen in het buitenland, kijk in dat geval op Teambuilding große Gruppen.